Kalamaja kirikus algab Alfa kursus!

Juba eeloleval pühapäeval 22. veebruaril alustab Alfa kursus Kalju kirikus. Seekord toimub Alfa kursus hoovipealses majas, Tetermanni toas pühapäeviti algusega kell 14-16.

ALFA_PDF-POHI_flaier.cdrAlfa kursus on nüüdisaja populaarseim ristiusu põhitõdesid tutvustav kursus, mis loodi 20. sajandi lõpus Londonis Holy Trinity Bromptoni anglikaani koguduses. Lühikese aja jooksul on Alfa kursus levinud üle kogu maailma, kursusi peetakse juba rohkem kui 170 riigis. Kokku on sellel kursusel osalenud umbes 18 miljonit inimest üle maailma.

Alfa kursusi korraldatakse pea kõigis kristlikes uskkondades – katoliiklastest, luterlastest ja baptistidest kuni nelipühi- ja karismaatiliste kogudusteni. Alfa kursusi peetakse sageli koolides, vanglates, isegi ärides. Alfa kursustel õpetatav on kokku võetav 15 loengusse. Kursuse loengud põhinevad Nicky Gumbeli raamatul „Elu küsimused“, Logos, 1999.

Kursus algab kerge ühise einega, millele järgneb loeng, mis keskendub ühele kristliku elu kesksele teemale. Pärast loengut jagunevad kursuslased 10-12 liikmelistesse gruppidesse, kus arutletakse kuuldu üle. Väikerühmades püütakse luua meeleolu, kus igaüks võib küsida kõike, kaasaarvatud “rasked” küsimused. Väikegruppe juhivad 2-4 rühmajuhti, kes on kohaliku koguduse liikmed.

Eestis on Alfa kursusi korraldatud nüüd juba üle kümne aasta! Antud kursust on peetud üheks kõige tõhusamaks ja vajalikumaks kursuseks, kus on huvitatutele tutvustanud kristluse põhitõdesid.  Alfa kursuse kaudu on pajud leidnud tee Eestimaa kirikutesse.

Kursusel osalemine on tasuta, eine eest on võimalik jätta annetus. Osaleda soovimisel palume eelnevalt registreeruda, SIIN.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga